AFYAA HAYYIBA SINGAPORE

Mainkan Video

Beli 2 KOTAK Hayyiba & Nikmati Lebih Diskaun!

Afyaa Hayyiba Logo

MENGOPTIMUMKAN KESIHATAN ANDA DENGAN HABBATUS SAUDA! 

Habbatus Sauda sudah digunakan dalam dunia perubatan dalam sejarah selama lebih 2,000 tahun. Ibnu Sina, seorang pakar perubatan Parsi menjelaskan dalam bukunya Canon of Medicine, Habbatus Sauda merupakan ubat yang baik dan mampu menyembuhakan banyak penyakit seperti penyakit kulit, parasit, cacing, luka dan demam. Habbatus Sauda telah berevolusi dalam perubatan moden hari ini. 

Abu Hurayrah (ra) menceritakan bahawa Nabi Muhammad (SAW) bersabda:

“PADA HABBATUS SAUDA ITU ADA PENAWAR BAGI SEGALA PENYAKIT KECUALI MATI” 

AFYAA HAYYIBA diformulasi dengan 8 ramuan untuk mengekalkan kesihatan anda! Ramuan utama AFYAA HAYYIBA ialah Habbatus Sauda Thymocid®, dipilih kerana bermutu tinggi dan diekstrak menerusi teknologi cold-pressed, mengandungi jintan hitam (Nigella Sativa). Ia mengandungi 85% asid lemak (Omega-3, Omega-6 dan Omega-9) dan thymoquinone.

AFYAA HAYYIBA SESUAI KEPADA

SEBAB UTAMA KESIHATAN ANDA MEROSOT!

GULA, MUSUH YANG MANIS DALAM KEHIDUPAN

Kehidupan moden hari ini telah mengubah gaya hidup kita iaitu amalan dan tabiat pemakanan yang tidak sihat mengikut keselesaan sendiri. Kebanyakan makanan dan minuman yang diambil mempunyai kandungan gula yang tinggi dan melebihi kadar pengambilan harian yang dibenarkan. 

TAHUKAH ANDA GULA TIDAK HANYA MEMYEBABKAN DIABETES SEMATA-MATA? 

TEKANAN DARAH TINGGI

KERADANGAN

PENYAKIT HATI BERLEMAK

BERAT BADAN MENINGKAT

6 FUNGSI UTAMA AFYAA HAYYIBA

Membaikpulih Kadar Gula Darah Dan Sensitiviti Insulin

Membaikpulih Tekanan Darah Dan Meningkatkan Keanjalan Saluran Darah

Membaikpulih Kadar Kolesterol Dan Profil Lemak

Menggalakkan Kesihatan Saraf

Mengurangkan Keradangan Dalam Badan

Meningkatkan Sistem Imun, Melawan Jangkitan Dan Melancarkan Saluran Pernafasan

TESTIMONI AFYAA HAYYIBA

Previous slide
Next slide

PENAFIAN: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk AFYAA HAYYIBA yang sebenar. Namun begitu, hasil berbeza mengikut keadaan dan tahap kesihatan pengguna.

Lebih daripada 32,386 pelanggan yang mengalami perubahan baik dan puas hati dengan produk AFYAA HAYYIBA. 

PERLINDUNGAN INSURANS SEBANYAK RM3 JUTA

Sekiranya anda menghadapi kesan sampingan disebabkan oleh AFYAA HAYYIBA, anda boleh claim insurans dengan AFYAA.

INFORMASI AFYAA HAYYIBA

ISI KANDUNGAN

1 tin mempunyai 15 sachet AFYAA HAYYIBA. Setiap sachet mempunyai 20ml.

*Mengandungi pemekat dan pengawal asid sebagai kondisioner makanan dan pengawet yang dibenarkan.*

CARA PENGAMBILAN

Minum 1 sachet setiap pagi, selepas sarapan.

FASA PENYEMBUHAN PENGAMBILAN AFYAA HAYYIBA

AFYAA HAYYIBA akan mengawal kadar gula dalam darah dengan pelbagai mekanisme, terutamanya meningkatkan fungsi pankreas dan sensitiviti selular terhadap insulin. Tekanan darah dan profil lemak anda akan bertambah baik. Selain itu, anda akan rasa lebih bertenaga dan kurang berasa letih.

HARGA & PAKEJ AFYAA HAYYIBA SINGAPORE

11.11 PROMOTION
ONLY LAST FOR 111 HOURS (08/11 - 12/11)
Place Order Now To Reserve The Package
WHILE STOCK LAST

PERHATIAN: Harga Baru dari Afyaa HQ bermula pada 1st Mei 2022. Harga produk yang rendah dari harga yang ditetapkan adalah dari penjual yang tidak berdaftar.

PERINGATAN: Pastikan anda membeli produk original yang mempunyai Kod QR, No Siri dan FarmaChecker dari KKM yang terbaru. Jangan terpengaruh dengan harga murah yang ada di pasaran. Jangan bertaruh kesihatan anda dengan produk palsu.

Percubaan

1 Tin
(15 Hari)

Afyaa Hayyiba 1 Tin

SGD 80

1 Rawatan

2 Tin
(30 Hari)

Afyaa Hayyiba 2 Tins

SGD 130

Premium

3 Tin
(45 Hari)

Afyaa Hayyiba 3 Tins

SGD 210

2 Rawatan

4 Tin
(60 Hari)

Afyaa Hayyiba 4 Tins

SGD 240

Keluarga

5 Tin
(75 Hari)

Afyaa Hayyiba 5 Tins

SGD 320

Harga Borong

6 Tin
(90 Hari)

Afyaa Hayyiba 6 Tins

SGD 350

Digalakkan ambil 2 Tin (SET 1 RAWATAN) untuk kegunaan berterusan selama 30 hari untuk mendapatkan hasil yang OPTIMUM. Digalakkan membuat pemeriksaan atau check-up setiap 2 atau 4 minggu sekali untuk mengetahui keberkesanan produk. In sha Allah jika tahap kesihatan memuaskan, boleh hentikan pengambilan produk AFYAA HAYYIBA.

Diskaun + Bayar Masa Terima

APA ITU AFYAA HAYYIBA?

HABBATUS SAUDA

PERUBATAN EMAS DALAM SEJARAH ISLAM

Habbatus Sauda kaya dengan kompaun aktif yang mempunyai ciri-ciri antioksodan dan anti-radang. Thymocid® Black Cumin Seed Oil dipilih sebagai ramuan utama AFYAA HAYYIBA disebabkan ekstrak Habbatus Sauda lulus ujian dan dilabel tulen. Teknologi yang terkini seperti cold-pressed, gravity filter dan diseragamkan tanpa menggunakan haba atau pelarut, berjaya mengekalkan nilai nutrien yang tertinggi dan menggalakkan kesihatan dari segi sistem imun, kesihatan kulit, sistem pencernaan, sendi, fungsi kognitif , kesihatan metabolik dan banyak lagi. Antara fungsi-fungsi Habbatus Sauda yang oaling diutamakan adalah seperti yang berikut:

  1. Membaikpulih kadar gula darah dengan menggalakkan rembesan insulin membaikpulih sensitiviti insulin
  2. Membaikpulih kadar kolesterol dengan mengurangkan penyerapan dan sintesis kolesterol dalam darah  
  3. Membaikpulih tekanan darah dan meningkatkan keanjalan saluran darah
  4. Mengurangkan keradangan, kesakitan dan bengkak
  5. Merangsang pertumbuhan tisu dan mempercepatkan penyembuhan luka
  6. Menghapus radikal bebas dan mengurangkan tekanan oksidatif  

PERIA

CIPTAAN TERAGUNG ALAM SEMULA JADI

Peria diiktiraf sebagai ramuan pemakanan yang ideal adalam membantu mengurangkan kadar gula darah. Ia mempunyai kompaun bioaktif yang serupa dengan insulin iaitu polipeptida yang menunjukkan ciri-ciri mengawal diabetes secara semula jadi. Polypeptide-k (PPk™) Ekstrak Biji Peria mempunyai 18 asid amino yang menunjukkan taburan yang sama semirip insulin manusia (34% homologi). Proses ekstraknya dipatenkan di 153 buah negara termasuklah Eropah, Jepun dan Amerika Syarikat. 

Polipeptida-k yang dipisahkan daripada biji peria adalah lebih stabil berbanding polipeptida biasa yang disekstrak daripada ramuan lain.

GYMNEMA SYLVESTRE

PENGAWAL GULA SEMULAJADI

Gymnema sylvestre adalah salah satu herba semulajadi dalam perubatan trandisional dan Ayurveda lebih-lebih lagi untuk menurunkan gula darah disebabkan ciri-ciri hipoglisemik, antioksidan dan anti-radang. Selain itu, Gymnema sylvestre boleh mengawal kadar kolesterol, mengurangkan keradangan dalam badan dan mengawal pembebasan insulin dan sensitiviti dalam darah.

KAYU MANIS

PENGUAT SISTEM KEKEBALAN TUBUH

Kayu Manis (Cinnamomun zeylanicum) adalah salah satu jenis perubatan trandisional. Kayu manis ditemui sejak zaman purba. Herba ini sangat berharga di negara-negara kuno yang menganggap sebagai hadiah yang sesuai untuk raja dan dewa. Khasiat kayu manis dapat membaikpulih kadar glukosa kerana mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan yang kaya dengan pelbagai polifenol.

EKSTRAK MENGKUDU

KANDUNGAN BERKHASIAT YANG BERMANFAAT KEPADA KESELURUHAN BADAN

Ektrak Mengkudu atau dikenali mulberi (Morinda Citrifolia) telah digunakan sebagai perubatan botani untuk pelbagai penyakit disebabkan manfaat kesihatan. Mengkudu kaya dengan bahan bioaktif dan setiap bahagian mengkudu mempunyai nilai profilaktif dan terapeutik yang tinggi bagi kesihatan manusia. Selain menurunkan kandungan gula dalam badan, mengkudu mengandungi kandungan protein larut air tinggi yang potensinya sebagai ejen peningkat tenaga atau prestasi.

MISAI KUCING

BUKAN SEKADAR TANAMAN HIASAN

Misai Kucing (Orthosiphone stamineus) telah digunakan sejak generasi dulu sebagai perubatan trandisional dan tambahan disebabkan ciri-ciri aktioksidan, hipoglisemik dan antiradangnya. Pokok Misai Kucing ialah sejenis pokok bunga ditanam sebagai pokok perhiasan, bunga berwarna putih kebiruan dengan filamen yang panjang seperti misai kucing. Keseluruhan pokok misai kucing boleh digunakan sebagai ubat. Dalam masyarakat kita, ramai guna pokok misai kucing untuk masalah penyakit kencing manis, batu karang, urik asid, peredaran darah, melawas kencing.

VITAMIN B- KOMPLEKS

SUMBER TENAGA

Vitamin B merupakan nutrien penting bagi tubuh badan terutama pertukaran tenaga secara keseluruhan daripada karbohidrat, protein dan lemak termasuklah metabolisme selular dan kesihatan saraf. B-kompleks termasuk vitamin B1(tiamin), B2(riboflavin), B3(niacinamide), B5(asid pantotenik), B6(piridoksin), B7(biotin), B9(asid folik) dan B12(kobalamin).

KROMIUM

MINERAL SURIH YANG PENTING UNTUK KAWALAN GLISEMIK

Kromium memainkan peranan yang penting bagi meningkatkan fungsi insulin dalam darah dan elak paras gula memecut. Selain itu, kromium boleh mengurang rasa lapar dan mengurang gejala depresi.

BAGAIMANA NAK BUAT ORDER?
KENAPA ORDER DENGAN HARI HARI SIHAT?

Hari Hari Sihat adalah 100% Original AFYAA HAYYIBA pembekal & pengedar Singapore. Kita hanya jual 100% product original di Singapore. Semua product AFYAA HAYYIBA kita jual adalah terus hantar dari AFYAA Singapore’s warehouse untuk memastikan produk yang anda terima adalah 100% original. Anda dapat terima parcel AFYAA HAYYIBA dalam 1-2 hari bekerja! 

Untuk dapatkan info lebih lanjut atau buat tempahan sekarang, boleh hubungi Hari Hari Sihat dengan tekan butang di bawah. Jangan tunggu lagi, klik sekarang!

Diskaun + Bayar Masa Terima

SINGAPORE DELIVERY PARTNERS

ATM Transfer / Online Bank Transfer

Bank-in sebelum jam 3.00 pm, kami akan pos pada hari yang sama.

Self Collect at GDEX Branch

COD di GDEX berdekatan kawasan tempat tinggal anda, buat bayaran tunai dekat kaunter GDEX semasa menerima parcel.

Cash On Delivery (COD)

COD sampai ke alamat anda, buat bayaran tunai semasa menerima parcel.

PENGESAHAN AFYAA HAYYIBA

Bagi memastikan AFYAA HAYYIBA selamat dijual kepada pelanggan, AFYAA HAYYIBA dihasil melalui sistem kawalan kualiti yang ketat dengan pelbagai pemeriksaan rapi di makmal, dan kelulusan daripada KKM. Di bawah adalah beberapa laporan makmal yang membuktikan bahawa AFYAA HAYYIBA bebas daripada mikrob, logam berat serta DNA khinzir dan dijamin HALAL.

Previous slide
Next slide

PENGESAHAN PEMBELIAN

Sila ikut langkah-langkah berikut semasa membuat pengesahan.

PENGESAHAN KOD

Anda akan melihat mesej tersebut setelah klik butang “Verify”.

DISCLAIMER/PENAFIAN: Produk ni tidak membantu untuk menyembuhkan pesakit yang sedang membuat rawatan Dialisis (Tiada jaminan yang mampu hentikan rawatan dialisis selepas mengamalkan produk ini). Tetapi jika anda belum membuat rawatan dialisis, digalakkan mengamalkan produk ini sebagai langkah awal pencegahan penyakit buah pinggang dan masalah lain. Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi. Kita berikhtiar, jadi ambil tindakan SEGERA sebelum TERLAMBAT!

Dikaun + Bayar Masa Terima

AFYAA HAYYIBA FAQs

AFYAA HAYYIBA merupakan minuman berfungsi yang dikelaskan di bawah kategori makanan oleh Agensi Regulatori Farmasi Negara (NPRA) dan dikawal di bawah Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (FSQ), Kementerian Kesihatan Malaysia. AFYAA HAYYIBA bukan sejenis suplemen.

Ya, AFYAA HAYYIBA selamat diambil setiap hari. Setiap fasa penghasilan HAYYIBA menjalani pemeriksaan kualiti yang ketat bagi logam berat dan mikroorganisma daripada makmal berakreditasi untuk memastikan keselamatan dan kualitinya. Semua produk kami dikilangkan secara berhati-hati mengikut kemudahan GMP dan HACCP yang disahkan. Keselamatn dan kualiti merupakan keutamaankami dan kami pastikan hanya produk yang terbaik diberikan kepada pelanggan.

AFYAA HAYYIBA merupakan minuman botani yang sedia diminum dan berperisa kelapa laut dan limau kasturi. Rasanya ada sikit masam manis, kalau letak dalam peti sejuk, lagi sedap.

AFYAA HAYYIBA ni merupakan suplemen yang boleh diambil oleh semua orang kecuali mereka yang ada alahan terhadap ramuan tertentu. 

Oleh sebab ramuan AFYAA HAYYIBA diformulasi untuk mengawal paras gula dan kolsterol, produk ni disaran kepada mereka yang pra-diabetik dan diabetik, mereka yang mempunyai sejarah keluarga dengan diabetes, mereka yang cenderung untuk terkena diabetes disebabkan genetik dan mereka yang mengambil makanan atau minuman bergula tinggi.

Satu sachet sehari, dicadangkan ambil selepas sarapan pagi.

Kalau ada makan ubat hospital seperti Panadol atau minum teh/kopi, sila jarakkan masa selama 1-2 jam, barulah ambil AFYAA HAYYIBA.

Bagi diabetes, AFYAA HAYYIBA akan mengawal kadar gula darah dengan pelbagai tindakan mekanisme, terutamanya meningkatkan fungsi pankreas dan sensitiviti selular terhadap insulin. Tekanan darah dan profil lemak anda akan bertambah baik. Selain itu, anda akan rasa lebih bertenaga dan kurang berasa letih. Namun, harus diingat bahawa AFYAA HAYYIBA bukan ubat atau pil ajaib. Oleh itu, ia tidak akan memberi kesan serta merta. Ia mengambil masa untuk melihat kesannya dan bergantung pada keparahan keadaan anda.

AFYAA HAYYIBA lebih berkesan kalau diambil selepas makan untuk penyerapan dan keberkesanan optimum. Namum begitu, anda masih boleh ambil dengan perut kosong kalau ada kesulitan.

Ya, boleh.
 
Elakkan ambil suplemen dengan ubat serentak. Sila jarakkan masa, 1-2 jam di antara pengambilan ubat dan suplemen. 

Walaupun bahan dalam AFYAA HAYYIBA berasal dari sumber semula jadi dan selamat diambil, namun, tiada kajian keselamatan yang dilakukan. Oleh itu, kita cadang bincang dengan doctor sebelum ambil suplemen ini.

Ya, boleh. Namun jarakkan masa selama 1-2 jam selepas pengambilan insulin untuk mengelakkan kadar gula darah terlalu rendah. Sebagai langkah berjaga-jaga, sila dapatkan nasihat daripada doktor. 

Ya, boleh. Namun jarakkan masa selama 1-2 jam selepas pengambilan ubat antidiabetik/antihipertensifuntuk mengelakkan sebarang gangguan dengan penyerapan atau keberkesanan. Sebagai langkah berjaga-jaga, sila dapatkan nasihat daripada doktor. 

Ya, boleh. Namun jarakkan masa selama 1-2 jam selepas pengambilan ubat kolesterol untuk mengelakkan sebarang gangguan dengan penyerapan atau keberkesanan. Sebagai langkah berjaga-jaga, sila dapatkan nasihat daripada doktor. 

Jika anda sedang mengambil ubat penipisan darah, sila bincang dengan doktor terlebih dahulu sebelum pengambilan AFYAA HAYYIBA. Ini disebabkan habbatus sauda mengandungi ciri-ciri menipiskan darah. Sekiranya ada pendarahan, berhenti serta-merta.

Ya, kanak-kanak diabetik berumur 12 tahun ke atas boleh ambil satu sachet setiap dua hari. Namun, sila mendapatkan nasihat daripada pakar perdiatrik sebelum ambil AFYAA HAYYIBA.

Diabetes Jenis 1 merupakan keadaan kronik iaitu pankreas menghasilkan sedikit insulin atau tiada insulin langsung disebabkan faktor genetik, autoimun dan lain-lain. Oleh itu mereka bergantung pada insulin untuk mengawal kadar glukosa di dalam badan. AFYYA HAYYIBA boleh membantu mengurangkan risiko komplikasi diabetes seperti kerosakan mata, kerosakan saraf, kerosakan buah pinggang dan sakit jantung.

Individu yang mempunyai G6PD TIDAK BOLEH mengambil AFYAA HAYYIBA kerana ia mengandungi biji peria yang berkemungkinan boleh menyebabkan anemia hemolik.

Elakkan pengambilan AFYAA HAYYIBA sekurang-kurangnya 2 minggu sebelum pembedahan dan 1 bulan selepas pembedahan . Asalkan luka sudah sembuh dan tiada batasan diet yang diarahkan oleh doktor.

Disclaimer: Testimonials, case studies, and examples found on this page are results that have been forwarded to us by users of Afyaa products, and may not reflect the typical purchaser’s experience, may not apply to the average person and are not intended to represent or guarantee that anyone will achieve the same or similar results. Do not take if you are pregnant, nursing, are under the age of 18 or have, or suspect you may have a medical condition. Consult your physician before using these, or any other, dietary supplements. Keep out of the reach of children or pets.

© 2024 Hari Hari Sihat. All Rights Reserved.